Veteran car

Dingen waar je op moet letten bij importeren van auto

Geplaatst op

Een auto importeren gaat een stuk gemakkelijker wanneer je weet waar je op moet letten. Daarom hebben we deze blog voor je geschreven. Lees snel over de dingen die je echt moet doen om het proces vlotjes te laten verlopen.

Papieren vragen 

In sommige gevallen nemen mensen een auto mee naar huis waar ze niet alle papieren van hebben. Het is wel erg belangrijk dat het kentekenbewijs compleet is. Dan is er ook nog zoiets als het VIN. Kijk of dit nummer zowel op het kentekenbewijs als de auto staat. De nummers moeten gelijk aan elkaar zijn.

Wat is de technische conditie van de auto?

Vraag een expert om hulp. Hij kan je helpen vaststellen wat de staat van de auto is. Het kan lastig zijn om vast te stellen of een auto in een goede technische staat verkeert. Kijk niet alleen naar de  buitenkant van een auto. Ook onder de motorkap moet je kijken om te weten of dit nu wel of geen goede koopauto wordt. 

Bon vragen

Wanneer je een auto koopt in het buitenland, raden we je sterk aan om een bon te vragen. Dit mag ook een handgeschreven nota zijn. Als er iets fout zou zijn met de auto, dan is het een goede bron om op terug te vallen. Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de regelingen rond de garantie. Zo weet je precies waar je voor kiest. 

Extra kosten

Wanneer je een auto met schade aanschaft, is het belangrijk om te weten dat je extra kosten kunt verwachten wanneer je in Nederland ermee rond wilt rijden. Hij moet namelijk eerst gekeurd worden. Het duurt een bepaalde tijd voordat je een Nederlands kentekenbewijs krijgt. 

Laat een bedrijf je auto importeren

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je na het lezen van deze tips zoiets hebt van: ´pfff…. ik laat het wel doen´. Nou dan hebben we goed nieuws, want dat kan! Bij vpbautoimport.nl hebben ze de kennis en kunde om je te helpen met het importeren. Lees maar eens alle leuke verhalen op hun website.

Gerelateerde berichten

Over ons

Wil je meer weten over alles wat te maken heeft met je passie: de bolide van je dromen die je hebt of nog gaat kopen? We´ll hook you up with some great content!

Contactgegevens

Via info @ veterancar.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden